Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

Haal de industriële look in huis met LED filament lampen

  • Geplaatst op
  • Door Piet Jan Boers
  • 0
Haal de industriële look in huis met LED filament lampen

Wie had ooit kunnen denken dat vervallen panden en magazijnen zouden veranderen in populaire woonruimten? De industriële look, gekenmerkt door zijn rauwe en onafgewerkte elementen, is de afgelopen jaren bezig aan een ware opmars. Interieurdesigners vinden allerlei manieren om deze stijl te vertalen naar jouw huis. Bovenaan hun verlanglijstje staat de aloude gloeilamp.

De klassieke gloeilamp werd vroeger weggestopt onder een lampenkap. We zagen hem alleen wanneer die weer eens aan vervanging toe was. Tegenwoordig hangt de gloeilamp in al zijn glorie aan een draad boven de tafel. De gloeidraad in de lamp geeft een authentieke sfeer. Het enige probleem, is dat het tegenwoordig niet zo makkelijk is om een gloeilamp te vinden. De meeste fabrikanten hebben al een aantal jaar geleden de overstap gemaakt naar de zuinigere LED verlichting.

 

Een modern alternatief voor de gloeilamp

De ontwikkelingen in LED verlichting hebben de laatste jaren een enorme vaart genomen. Voorheen werd het licht van een LED lamp als kil ervaren. Het gaf niet de sfeer en authenticiteit van een gloeilamp waar mensen naar hunkeren. In 2008 kwam het Japanse Ushio Lightning met de eerste poging om de look van de gloeilamp na te bootsen in een LED lamp: de LED filament lamp of LED gloeilamp.

 

Tegenwoordig zijn LED filament lampen nauwelijks nog van echte gloeilampen te onderscheiden. Dit terwijl de LED grofweg 90% minder energie verbruikt en tot wel 15 keer langer mee gaat (gemiddeld 30.000 vs. 2.000 branduren). Alleen maar voordelen dus. Met een LED filament lamp haal je een trendy woonaccessoire in huis en het scheelt ook nog eens in de portemonnee!

 

Laten we eens kijken naar drie veelgebruikte toepassingen.

 

Eetkamer

Rond de eettafel is de ideale plek om LED filament lampen te hangen. De warme kleurtemperatuur en het authentieke uiterlijk maakt de lamp een echte eye-catcher om familie en gasten mee te imponeren. Kies bijvoorbeeld voor de kaarsvormige LED filament lamp. Deze zien er echt fantastisch uit wanneer je ze ophangt boven de eettafel.

 

Woonkamers

Een van de mooiste dingen aan een LED filament lamp is dat ze dezelfde warme kleuren geven als hun traditionele voorgangers. Bij 123ledspots vindt u filament LED's met een warme tot zeer warme kleurtemperatuur. Perfect voor de woonkamer! Vaak passen ze gewoon in de al aanwezige fittings.

 

Bars en restaurants

Werp een blik in de eerste bar waar je binnenloopt en de kans is groot dat je een aantal LED filament lampen ziet hangen. Ze worden steeds populairder in bars en restaurants en met goede reden: ze zijn aantrekkelijk, verkrijgbaar in verschillende vormen en zeer trendy.

 

Interesse gekregen? Neem een kijkje naar ons assortiment LED filament lampen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht