Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

De ideale veranda verlichting

 • Geplaatst op
 • Door Piet Jan Boers
 • 3
De ideale veranda verlichting

Wat is een veranda zonder verlichting? Bij het aanschaffen van een veranda moet je altijd rekening houden met het plaatsen van de juiste verlichting. Door gebruik te maken van led verlichting in je nieuwe veranda is het mogelijk om te profiteren van de vele voordelen die dit type verlichting met zich mee brengt.

Soorten veranda verlichting

Led verlichting is een opkomende trend op het gebied van verlichting en de mogelijkheden worden daarom ook steeds uitgebreider. In deze huidige tijd kan je led verlichting al op vele gebieden toepassen. Niet alleen in keukens en badkamers, maar bijvoorbeeld ook als trapverlichting of tuin verlichting. Waarom zou je dan ook geen led verlichting kunnen gebruiken bij je gloednieuwe veranda?

Binnen led verlichting kan ook onderscheid gemaakt worden tussen verschillende type verlichting. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor inbouw LEDspots. Het merendeel van de inbouwspots is dimbaar, waardoor je zelf kan bepalen wat voor sfeer je wil creëren. Naast sfeervol zijn inbouw LEDspots ook zeer krachtig. Je kan er dus voor kiezen om het licht te dimmen als je romantisch wil dineren onder je veranda, maar je kan het licht ook extra fel zetten om bijvoorbeeld een boek te lezen of een spelletje te spelen.

 

Je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om led lampen of led spots te plaatsen in je veranda. Inbouw LEDspots worden vanzelfsprekend in het plafond geplaatst, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zien met led verlichting. Op die manier kan je bijvoorbeeld ook led lampen plaatsen op de muur, om zodoende alle hoeken van de veranda goed te verlichten.

 

Van gloeilamp naar led lamp

Eén van de vele voordelen van led verlichting is het feit dat led lampen en/of led spots eenvoudig te vervangen zijn. Het merendeel van de led lampen passen naadloos in de huidige fittingen en zijn daardoor zelfs door de onhandige klussers onder ons makkelijk te plaatsen. Bij de aanschaf van een lamp is het daardoor uiteraard wel van belang om goed te letten op de aansluiting. Als je dit in je achterhoofd houdt bij het aanschaffen van een led lamp dan kan er eigenlijk niks meer mis gaan! Op die manier kan ook jij profiteren van de vele voordelen die led verlichting met zich meebrengt.

 

Voordelen van led verlichting in je veranda

De voordelen van led verlichting zijn zeer divers, naast milieuvriendelijk is led verlichting namelijk ook goed voor je portemonnee. De vele voordelen van led verlichting worden hieronder puntsgewijs weergegeven:


- Veel toepassingsgebieden
- Eenvoudig te vervangen
- Duurzaam
- Energiezuinig
- Kostenbesparend
- Veilig (geringe stralingswarmte)

Een led lamp gaat een stuk langer mee dan bijvoorbeeld een gloeilamp. Het verschil in branduren kan eenvoudig oplopen tot meer dan 15.000 uur! De kosten voor het aanschaffen van een led lamp liggen dan misschien wel iets hoger dan bijvoorbeeld een gloeilamp, maar door de energiezuinigheid in combinatie met de duurzaamheid is een led lamp op de lange termijn een stuk voordeliger. De aanschaf van led verlichting kan je daarom zien als een investering die je binnen één en drie jaar al terug verdiend!

 

Op die manier heb je niet alleen mooie sfeervolle verlichting in je veranda, maar houd je ook nog eens meer geld in je portemonnee! Wie wilt dat nou niet?

Zorg bij de installatie van uw veranda led verlichting er wel voor dat er geen vocht bij de spots kan komen. Damp of mist of een vochtige lucht, daar kunnen de meeste spots wel tegen, maar als de spot in de regen hangt dan moeten er andere maatregelen genomen worden. Hou er wel rekening mee dat een spot buiten veel sneller verweerd dan binnen. 

 

Meer informatie over veranda verlichting

Heeft de bovenstaande informatie je enthousiast gemaakt over het gebruik van led verlichting in je veranda en wil je graag nog wat meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met ons, wij helpen je graag verder bij het beantwoorden van al jouw vragen!
 

Reacties

 1. Piet Jan Boers Piet Jan Boers

  De mini inbouwledspots zijn hier prima geschikt voor. Deze mogen onder een overkapping, maar niet rechtstreeks in de regen. Je kunt ze hier vinden: https://www.123ledspots.nl/dimbare-mini-inbouwledspot-warm-wit-1x3w-kantelba.html

 2. Peter van Rijn Peter van Rijn

  ik wil graag inbouwspots (6 stuks) voor onder de overkapping welke kan ik het beste gebruiken ?

 3. Robert Robert

  Hallo,

  Ik ben op zoek naar verlichting in mijn veranda.
  Ik denk aan ca. 4 spots die onderling doorverbonden zijn en die ik dan d.m.v. klikaanklikuit tegelijk aan/uit kan zetten (en dimbaar).
  Hebben jullie dit?
  Mag LED maar ook een ander type verlichting zijn.
  Liefst al onderling doorverbonden of makkelijk door te verbinden.
  Graag opbouwspots, omdat ik geen dubbel of verlaagd plafond heb in mijn veranda.

  Bij voorbaat dank.

  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  Robert Zwartkruis

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht