Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

4 Redenen om over te stappen op LED

  • Geplaatst op
  • Door Piet Jan
  • 0
4 Redenen om over te stappen op LED

Misschien loop je al een tijdje rond met het idee om over te stappen op LED verlichting maar ben je nog niet helemaal overtuigd. Speciaal voor jou zetten we een aantal redenen onder elkaar waardoor je wel over moét stappen na dit blog.

Je bespaart op de aanschaf van nieuwe lampen

LED spots zijn in aanschaf misschien duurder dan de gewone halogeenlamp of de gloeilamp maar ze gaan jaren langer mee. De prijs ligt hoger doordat de productiekosten van deze lichtjes door hun complexiteit een stuk hoger liggen dan die van hun voorgangers. Dit wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de lange levensduur. Een LED lamp heeft gemiddeld 35.000 branduren wat neerkomt op zo’n 23 jaar. Dat terwijl de traditionele gloeilamp bijvoorbeeld, maar 1000 branduren meegaat. Een snel rekensommetje leert dat je uiteindelijk veel meer geld kwijt bent aan de aanschaf van nieuwe gloeilampen dan wanneer je een keer investeert in LED. Tel uit je winst!

Je bespaart energie

LED heeft maar 3 tot 9 procent elektriciteit nodig om dezelfde hoeveelheid licht te produceren als een gloeilamp en werkt daarmee een stuk efficiënter. Het kan je een energiebesparing opleveren van 85% tegenover de gloeilamp en ook in vergelijking met de halogeenlamp bespaar je 75%.

Ook goed om te weten: doordat de LED lamp de energie efficiënter gebruikt, wordt deze per saldo minder warm dan anderen lampen. Je zult je handen er niet aan branden en ook de zwarte schroeiplekken op het plafond of aan de muur behoren tot het verleden. Ze zijn daarmee ook een stuk brandveiliger dan traditionele lampen. 

LED is beter voor het milieu

In tegenstelling tot de spaarlamp bevat LED geen kwik. Echter, bij elektriciteit die opgewekt wordt uit kolen, komt ook kwik vrij. Maar omdat LED uiteindelijk minder energie verbruikt, is de kwikuitstoot per saldo lager dan die van een spaarlamp. Dus als je overstapt op LED help je het milieu een handje mee.

LED is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

In tegenstelling tot een aantal jaar geleden heeft de LED lamp een gedaanteverwisseling ondergaan. Waar het licht vroeger nog koud en kil was, heb je nu warme LED die elke ruimte veranderen in een sfeervolle oase van rust. Ook ben je niet meer gebonden aan een type lamp maar is er voor ieder interieur wat wils. Zo heb je LED gloeilampen, LED strips, inbouwspots en zijn ze verkrijgbaar met of zonder armatuur.

Mocht je nog steeds niet overtuigd zijn over de overstap of zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven, aarzel dan niet om contact op te nemen via [email protected].

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht