Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- geen verzendkosten
2 weken op zicht
0

IP65 Badkamer-Ledspots

Filters

Als de ruimte tussen het plafond en de vloer in je badkamer minimaal 2,25 meter is dan mag je daar IP44 ledspots gebruiken. Is je plafond lager dan 2,25 meter dan moet je IP65 ledspots gebruiken.

IP WAARDE BADKAMER

De badkamer is een van de meest vochtige plekken in het huis. Het is dan ook noodzakelijk dat de badkamer verlichting hier tegen bestand is. Je wilt immers niet dat vocht zorgt voor kapotte verlichting en misschien zelfs wel kortsluiting. In een badkamer heb je namelijk minder te maken met spatwater, maar wel met hevige condens. Om voldoende bescherming te bieden tegen condensatie is het verstandig om verlichting aan te schaffen met een IP waarde van ten minste IP44. Ons assortiment bestaat uit IP44 spots, IP54 spots en IP65 spots. Geschikte badkamer spotjes uit het assortiment van 123ledspots.nl zijn:

 

IP ZONES BADKAMER

In een badkamer heb je te maken met allerlei soorten en hoeveelheden vocht. Het is natuurlijk logisch dat verlichting in de badkuip of douche cabine te maken heeft met andere hoeveelheden vocht dan verlichting die in de wand of het plafond zitten. In de badkamer maken we daarom ook onderscheid tussen drie verschillende IP Zones. 

IP ZONE 0

Deze zone is voor verlichting die in direct contact staat met water. Denk hierbij aan direct contact in de badkuip of de douchebak. Geschikte verlichting voor deze zone heeft een IP waarde van tenminste IP68. Daarnaast is het belangrijk dat de verlichting werkt op 12V en niet is aangesloten op het 220 volt netstroom. 

IP ZONE 1

De zone 1 is voor verlichting die zich binnen 225cm vanaf de bovenkant van het bad en de douchebak bevindt. Deze verlichting komt met enige regelmaat in contact met water, maar staat niet volledig onder water. Geschikte verlichting voor deze zone heeft ten minste een IP waarde van IP65.

IP ZONE 2

De zone 2 verlichting heeft weinig met water te maken, maar is wel bestand tegen condens. Zone 2 bevindt zich dan ook boven de wasbak en op de plekken ver verwijderd van de douche en het bad. Heb jij geen douchecabine maar een douche met (of zelfs zonder) gordijn? Dan vervalt de hele IP zone 2. Heb jij wel een zone 2 in jouw badkamer? Dan moet je op zoek naar verlichting met een IP waarde van ten minste IP44.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- geen verzendkosten
2 weken op zicht