Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

Watt omrekenen naar Lumen voor LED verlichting doe je zo

  • Geplaatst op
  • Door 123ledspots
  • 0

Ben je ooit in de war geraakt door de termen "Watt" en "Lumen" bij het kiezen van LED verlichting? Het kan een beetje verwarrend zijn, maar maak je geen zorgen, ik zal je laten zien hoe je Watt omrekent naar Lumen, zodat je de perfecte LED verlichting voor jouw ruimte kunt kiezen. Laten we beginnen!

Om te begrijpen hoeveel licht een lamp produceert, moeten we kijken naar zowel de Wattage als de Lumen output. Wattage verwijst naar het energieverbruik van de lamp, terwijl Lumen de daadwerkelijke hoeveelheid licht aangeeft die door de lamp wordt uitgestraald. Met de opkomst van energiezuinige LED verlichting is het belangrijk om te begrijpen hoe deze twee met elkaar in verband staan.

Begrijp het doel van de verlichting

Voordat je begint met het omrekenen van Watt naar Lumen, moet je eerst het doel van de verlichting bepalen. Wil je bijvoorbeeld een heldere verlichting voor een werkruimte of juist een sfeervolle verlichting voor de woonkamer?

Zoek de Wattage van de lamp

Kijk op de verpakking van de lamp of op de lamp zelf om de Wattage te vinden. Dit geeft aan hoeveel energie de lamp verbruikt.

Bepaal de gewenste Lumen output

Bedenk hoe helder je de ruimte wilt verlichten. Voor algemene verlichting wordt vaak een hogere Lumen output aanbevolen, terwijl voor accentverlichting of sfeerverlichting een lagere output voldoende kan zijn.

Gebruik een omrekentabel of calculator

Gelukkig hoef je niet zelf alle berekeningen te maken. Er zijn online omrekentabellen en calculators beschikbaar die je helpen bij het omzetten van Watt naar Lumen voor verschillende soorten LED lampen.

Houdt rekening met de kleurtemperatuur

Naast de helderheid is ook de kleurtemperatuur van de verlichting belangrijk. Dit wordt uitgedrukt in Kelvin (K) en bepaalt of het licht warm en gezellig of juist koel en energiek is.

Kies de juiste LED lamp

Nu je weet hoeveel Lumen je nodig hebt voor de gewenste LED verlichting, kun je de juiste LED lamp kiezen die aan jouw criteria voldoet. Let op de aangegeven Lumen output en de kleurtemperatuur om de perfecte lamp te vinden.

Door Watt om te rekenen naar Lumen kun je efficiënter winkelen voor LED verlichting en ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid licht krijgt voor jouw ruimte. Vergeet niet om ook te letten op de levensduur en het energieverbruik van de lamp, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Ik hoop dat deze gids je heeft geholpen bij het begrijpen van de relatie tussen Watt en Lumen bij LED verlichting. Veel succes met het vinden van de perfecte verlichting voor jouw huis of kantoor!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht