Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

Verlichting trends 2022

  • Geplaatst op
  • Door 123ledspots.nl
  • 0
Verlichting trends 2022

Het brengen van sfeer in huis met de juiste verlichting is geen gemakkelijke klus. Wij brengen je op de hoogte van de verlichting trends van 2022 en welke bijpassende LED verlichting er voor jouw interieur en exterieur geschikt is.

Begin 2022 is de periode om je huis om te toveren tot het huis waar je altijd al van gedroomd hebt. De vrije tijd die je op dit moment hebt kun je goed gebruiken om klusjes voor in en om het huis te doen. Je kunt bijvoorbeeld eindelijk de nieuwe verlichting in je woning installeren, de muur verven of een kamer volledig opnieuw gaan inrichten. De kast in de woonkamer die opnieuw geverfd moet worden of de spots in de slaapkamer die je steeds wilde veranderen. Allemaal klussen waar je normaal gesproken geen tijd voor had. Hieronder lees je een aantal nieuwe verlichting trends van 2022 en ook nog een stukje stijladvies over welke interieurs hierbij passen!

Nieuwe verlichting trends van 2022

Dat LED verlichting aan moet sluiten op het interieur is opzich niets nieuws, ondanks dat het wel erg belangrijk is. Er zijn ook een aantal trends die nog niet zo ingeburgerd zijn als het aansluiten van verlichting op de interieurstijl. De belangrijkste trends vermelden wij hier voor je.

Opkomst smart verlichting

Smart home is nog nooit zo booming geweest als nu. De verwachting is dat smart verlichting in 2022 een nog grotere rol gaat spelen. Wij zien dan ook dat de vraag naar goede smart verlichting op het moment enorm is. Wil jij niet misgrijpen? Bekijk dan snel ons complete aanbod smart verlichting.

 

Verlichting trends per interieurstijl

Als jij nieuwe verlichting gaat plaatsen in jouw woning, is het erg belangrijk dat de verlichting aansluit op de gekozen interieurstijl of andersom. De trends van 2022 hebben te maken met het opnieuw inrichten van een ruimte, dit kan dan te maken hebben met meubels of verlichting. Verlichting is een belangrijk element in een ruimte, het is dus van belang dat je gebruik maakt van bijpassende verlichting. 

Industrieel interieur

Allereerst nemen we een kijkje bij het industriële interieur. Dit type interieur heeft als kenmerken dat er met vrij ruwe en onafgewerkte elementen gewerkt wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan zwart, beton, bakstenen of hout. Een paar grote meubels zien we vaak terugkomen in een industrieel interieur, niet te veel kleine spullen of frutsels. Een gietvloer is een onderdeel dat in veel industriële interieurs terugkomt en is de laatste jaren erg populair geworden. Qua verlichting zijn zwarte hanglampen en zwarte LED spots zeer toepasselijk bij dit type interieur, zwart is dan ook een kleur die veel terugkomt. 

 

Scandinavisch interieur

Heb je een interieur met niet zulke ruwe en onafgewerkte elementen, maar ligt de focus meer op rust en zachtheid? Dan heb jij waarschijnlijk een Scandinavisch interieur. Geen probleem, ook hier kan je het een en ander aan veranderen. Een Scandinavisch interieur werkt dan ook met veel zachtere kleuren. Zachte kleuren die wij in dit soort interieurs terug zien komen zijn lichtroze, lichtgrijs, wit of creme. Er kan ook gewerkt worden met lichtblauw of lichtgeel, het is maar net waar jouw voorkeur qua kleuren op ligt. Meubels zijn veel minimalistischer en minder aanwezig, een goed bankstel dat er zacht en comfortabel uitziet kan al heel veel doen in dit interieur. Qua verlichting trends zijn witte LED spots erg populair. Wanneer je voor deze verlichting kiest, behoud je de focus op het zachte interieur en blijft de inrichting neutraal. De spots nemen niet alle aandacht uit de ruimte weg, maar creëren wel extra sfeer door de verlichting die zij meebrengen. 

 Modern interieur

Een ander soort interieur dat in deze tijd veel voorkomt is een modern interieur. Kenmerkend voor een modern interieur zijn natuurlijke vormen, zuivere lijnen en minimalistische silhouetten. Materialen en kleuren die in dit interieur naar voren komen zijn bijvoorbeeld gegoten plastic, aluminium en plywood. Veel verschillende smaken komen bijeen in dit type interieur. Vaak worden er unieke meubels gekozen die iets hebben dat ze speciaal maakt, dit kan dan het design of de functionaliteit betreffen. Qua kleuren wordt er in het algemeen gebruik gemaakt van grijs of wit en het interieur heeft een vrij strakke uitstraling. Grijs is een kleur die vaker terugkomt in dit type interieur. Een verlichting trend binnen dit interieur is dan ook RVS LED spots. Het interieur zelf maakt al gebruik van deze kleur, waardoor de inbouwspots de ruimte alleen maar verrijken en een toegevoegde waarde geven. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht