Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

Hoeveel bespaar je gemiddeld met LED verlichting?

  • Geplaatst op
  • Door 123ledspots
  • 0

Overstappen op LED verlichting kan aanzienlijke besparingen opleveren, maar hoeveel precies? Laten we dit onderwerp verkennen met behulp van enkele belangrijke overwegingen en cijfers.

Efficiëntie van LED verlichting

Een van de belangrijkste redenen waarom LED verlichting zo'n goede keuze is, is vanwege de efficiëntie ervan. LED lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele gloeilampen en spaarlampen om dezelfde hoeveelheid licht te produceren. Dit resulteert in lagere energiekosten op de lange termijn.

Langere levensduur

Een ander voordeel van LED lampen is hun langere levensduur. In vergelijking met traditionele lampen gaan LED lampen veel langer mee, waardoor je minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen en de kosten voor vervanging worden verminderd.

Kostenbesparing: Een rekenvoorbeeld

Laten we de besparingen concreet maken met behulp van een voorbeeld. Stel dat je een halogeenlamp van 50 watt hebt die gemiddeld 8 uur per dag brandt. We zullen dit vergelijken met een LED-lamp van 10 watt die dezelfde hoeveelheid licht produceert.

Met de halogeenlamp:

Verbruik per dag = 50 watt x 8 uur = 400 wattuur = 0,4 kWh

Kosten per dag = 0,4 kWh x 0,40 euro/kWh = 0,16 euro

Kosten per jaar = 0,08 euro/dag x 365 dagen = 58,40 euro

Met de LED-lamp:

Verbruik per dag = 10 watt x 8 uur = 80 wattuur = 0,08 kWh

Kosten per dag = 0,08 kWh x 0,40 euro/kWh = 0,032 euro

Kosten per jaar = 0,016 euro/dag x 365 dagen = 11,68 euro

Door over te stappen op LED verlichting in dit scenario, bespaar je dus ongeveer 46,72 euro per jaar alleen al op één lamp!

Totale besparingen en andere voordelen

Natuurlijk zullen de exacte besparingen variëren afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen tonen studies aan dat mensen tot wel 80% kunnen besparen op hun verlichtingskosten door over te stappen op LED's.

Naast directe kostenbesparingen op je energierekening, zijn er nog andere voordelen verbonden aan LED verlichting, zoals een verminderde warmteproductie en een kleinere impact op het milieu.

Overstappen op LED verlichting is niet alleen een slimme financiële zet, maar ook een milieuvriendelijke keuze. Met lagere energiekosten en langere levensduur van lampen, zijn de voordelen duidelijk. Dus waar wacht je nog op? Maak de overstap naar LED's en begin met besparen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht