Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

De voordelen van LED voor jezelf en de samenleving

  • Geplaatst op
  • Door Piet Jan Boers
  • 0
De voordelen van LED voor jezelf en de samenleving

Draag jij ook een steentje bij aan een duurzame samenleving? Door gebruik te maken van LED heb je niet alleen zelf voordeel, maar denk je ook nog is aan het milieu. LED neemt namelijk een aantal belangrijke voordelen met zich mee!

 

Voordelen LED

LED verlichting is een trend op het gebied van verlichting en wordt steeds vaker gebruikt om de gloeilamp en de halogeenspot te vervangen. De markt rondom LED is in opkomst en blijft zich daarom ontwikkelen. Door deze ontwikkelingen nemen de voordelen toe voor jou als consument. De voordelen van LED lopen zeer uiteen. Van voordelen op functioneel gebied tot voordelen op het gebied van veiligheid. De belangrijkste voordelen van LED worden in deze blog behandeld.

 

Functionele voordelen LED

LED neemt enkele functionele voordelen voor jou met zich mee. Led lampen zijn in alle soorten, kleuren en maten te krijgen. Led lampen zijn zelfs voor de onhandige mensen onder ons makkelijk te vervangen en op veel verschillende toepassingsgebieden te gebruiken.

 

Wil je een rode led lamp of een blauwe led lamp? Wil je een dimbare led lamp of een led strip? Wil je een ingebouwde ledspot of een losstaande led lamp? Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk om aan de LED te komen die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

 

LED is op veel verschillende gebieden toepasbaar. Je kan LED plaatsen in de woonkamer of de keuken, maar bijvoorbeeld ook in de badkamer of in de tuin. In onze blog ‘Creëer sfeer in huis met led verlichting’ worden de mogelijkheden verder toegelicht.

 

Duurzaamheid

Door gebruik te maken van led lampen maak je ook gebruik van enkele duurzame voordelen. In eerste instantie heeft LED een lange levensduur. In vergelijking met gloeilampen (1.000 uur), halogeenlampen (3.000 uur) en spaarlampen (5.000 – 10.000 uur) gaat een led lamp veel langer mee. De levensduur van een led lamp ligt op minimaal 20.000 branduren.

 

Naast de lange levensduur zijn led lampen ook zeer energiezuinig. In vergelijking met gloei- en halogeenlampen bespaart een led lamp al snel 80 tot 90% energie. In vergelijking met spaarlampen wordt ongeveer 30 tot 50% bespaard qua energie. 

 

Een gebruikte led lamp is volledig recyclebaar en kan daarom gewoon bij het huisafval weggegooid worden. Een led lamp is daarom veel milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld een gloeilamp, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemisch afval zoals gevaarlijke metalen of kwik.

 

Het milieuvriendelijke – en duurzame aspect van LED voor jou als consument komt duidelijk naar voren door de bovenstaande punten. Door de gebruikte materialen, de lange levensduur en de energiezuinigheid van led lampen kan jij een steentje bijdragen aan een duurzame samenleving.

 

Kostenbesparend

Het bijdragen aan een duurzame samenleving gaat niet ten kosten van je portemonnee. De aanschafprijs van led lampen ligt over het algemeen wel iets hoger dan andere soorten verlichting. Dit wordt echter gecompenseerd door de eerder besproken langere levensduur en de energiezuinigheid. De terugverdientijd van een led lamp ligt tussen de één en drie jaar. Op de lange termijn zijn led lampen daarom kostenbesparend en ben jij als consument voordeliger uit. De aanschaf van led lampen kan je daarom zien als een investering die op lange termijn wordt terugverdiend.

 

Veiligheid

LED brengt ook enkele voordelen met zich mee op het gebied van veiligheid. Niet alleen voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor je kinderen. In vergelijking met gloei- en halogeenlampen hebben led lampen een geringe stralingswarmte. Waar een halogeenlamp steeds warmer wordt naarmate de lamp aanstaat, wordt een led lamp nauwelijks warm (60 graden Celsius). Op die manier zijn led lampen een stuk veiliger voor bijvoorbeeld je kinderen, maar ook zeker voor jezelf.

 

Meer informatie over LED

Wil je meer weten over de voordelen van LED of heb je vragen over LED? Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag al jouw vragen!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht