Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

Creëer sfeer met dimbare verlichting

  • Geplaatst op
  • Door Piet Jan Boers
  • 0
Creëer sfeer met dimbare verlichting

Verlichting is bepalend voor de sfeer die een ruimte uitstraalt. In een vorige blog van ons heb je kunnen lezen over de lichtkleur van een lamp en welk effect deze heeft op een ruimte. Een andere belangrijke factor is de felheid van een lamp. Wanneer je achter je bureau aan het werk bent is goed licht essentieel. 's Avonds wanneer je misschien samen een film kijkt, verlangen we vaak wat minder licht. De mogelijkheid om een lamp te dimmen is hierbij een flexibele oplossing. Het dimmen van een LED lamp werkt echter anders dan een traditionele lamp als bijvoorbeeld een gloeilamp. In deze blog vertellen we je alles over het dimmen van LED.

 

Is LED dimbaar?

In tegenstelling tot oudere lichtbronnen is LED verlichting niet per definitie dimbaar. Om een LED spot te kunnen dimmen heb je een speciale LED dimmer nodig. Zonder LED dimmer kan je verlichting gaan knipperen, onjuist werken of zelfs kapot gaan. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen. In onze webshop hebben we bij iedere LED spot in de specificaties aangegeven of deze dimbaar is of niet. Daarnaast zijn dimbare LED spots te herkennen aan een roze stempel met de tekst dimbaar. In de categorie LED dimmers vind je, zoals de naam al aangeeft, ons aanbod LED dimmers. Per dimmer wordt aangegeven voor welke spots deze het meest geschikt is. Bij iedere dimbare LED spot vind je bovendien als gerelateerd product de meest geschikte LED dimmer.

 

Voordelen dimbare verlichting

Het belangrijkste voordeel van dimbare verlichting is natuurlijk de flexibiliteit. Je kunt de verlichting in je kamer altijd aanpassen naar de hoeveelheid die op dat moment past bij de situatie. Perfect voor wanneer je 's avonds televisie kijkt en het licht iets minder fel wilt hebben of wanneer je een feestje geeft. Een bijkomend voordeel is dan een LED lamp die wordt gedimd minder stroom verbruikt. Dit betekent zo'n 30 - 50% minder stroomverbruik en daarmee een langere levensduur van de lamp. Ook wordt deze minder warm, wel zo handig.

 

Welke LED dimmer heb ik nodig?

Zoals hierboven al genoemd hebben we geprobeerd het zo makkelijk mogelijk te maken voor onze bezoekers. Bij iedere dimbare LED spot vind je als gerelateerd product een geschikte LED dimmer en bij iedere LED dimmer vind je alle geschikte spots genoemd. Toch is het misschien interessant om iets te vertellen over de technische redenen daarachter.

Op iedere LED dimmer staat een minimaal en een maximaal vermogen aangegeven. Hieraan kun je zien hoeveel spots van hoeveel Watt je kunt aansluiten op de dimmer. Neem bijvoorbeeld een LED dimmer met een min - max van 10 - 100 Watt. Op deze dimmer zou je minimaal 2 lampen van 5 Watt kunnen aansluiten en maximaal 20 lampen van 5 Watt. Een eenvoudig rekensommetje. Voor meer informatie kun je de gebruiksaanwijzing als PDF bij iedere LED dimmer raadplegen.

 

Vragen?

Kom je er niet precies uit en heb je een vraag? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan via de comments onder deze blog of een e-mail naar [email protected].

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht