Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

Alles wat je moet weten over slimme verlichting

  • Geplaatst op
  • Door Piet Jan
  • 0
Alles wat je moet weten over slimme verlichting

Slimme verlichting is populairder dan ooit. Wil jij ook aan de slimme verlichtin? Lees dan alles wat je moet weten over smart verlichting in deze blog.

Slimme LED-verlichting is een nieuwe technologie die de manier waarop mensen hun huizen verlichten voor altijd zal veranderen. In tegenstelling tot traditionele verlichtingssystemen, zijn slimme LED-lampen verbonden met je lokale netwerk en kunnen ze op afstand worden bediend via een smartphone of tablet app. Deze verlichtingssystemen maken het mogelijk om je lichtschema aan te passen, energie te besparen en zelfs de sfeer in huis te veranderen.

Wat is slimme LED-verlichting?

Slimme LED-verlichting is verlichting die kan worden bediend via een smartphone of tablet app. Het is ontworpen met een reeks functies die de verlichting controleerbaar maken vanaf elke locatie waar een internetverbinding beschikbaar is. Slimme LED-lampen kunnen worden bediend via een Wi-Fi-verbinding en maken het gemakkelijk om verlichting overal in huis te programmeren.

 

Voordelen van slimme LED-verlichting

De voordelen van slimme verlichting zijn groot en daarom is het ook niet verrassend dat steeds meer mensen over stappen op gebruikt van smart lampen. Mocht jij nog niet overtuigd zijn van de voordelen van slimme verlichting ben je dat na het lezen van deze blog vast en zeker wel.

Smart verlichting is energiebesparing

Een van de grootste voordelen van slimme verlichting is dat dit een duurzame manier van verlichten is. De LED lichtbronnen zorgen niet alleen voor een lager energieverbruik, maar de slimme functionaliteiten zorgen ook nog voor een zo efficient mogelijke manier van verlichting. Door middel van tijdschema's of automatiseringen bepaal jij namelijk zelf het lichtschema. Zo zorg je er voor dat je verlichting nooit aanstaat als dat niet nodig is. Ook is het mogelijk om verlichting te bedienen als je niet thuis bent! Gegarandeerd dat je dit, bij juist gebruik, terugziet op de energierekening.

Gemakkelijk te installeren en te gebruiken

Een groot voordeel van slimme verlichting is het grote gemak waarmee dit te installeren is. Ook voor mensen zonder technische kennis! Door verlichting te kiezen met dezelfde fitting als jou huidige verlichting is het letterlijk een kwestie van vervangen en klaar. Vervolgens plaats je nog ergens de hub of gateway en je kunt beginnen met het instellen van jouw voorkeuren!

Slimme verlichting is flexibel

Slimme LED-lampen bedien je eenvoudig via een smartphone of tablet app waardoor je eenvoudig de verlichting in elke kamer in je huis aanpast en programmeert naar jouw ideale situatie. Niet alleen of de verlichting aan of uit staat, maar ook de helderheid (en als je RGB spots hebt ook de de kleur) van je verlichting aanpassen. Zo pas je de verlichting volledig aan naar jouw wensen.

Slimme verlichting zorgt voor extra veiligheid

Slimme LED-lampen kunnen worden geprogrammeerd om automatisch in en uit te schakelen bijvoorbeeld bij zonsondergang, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is, zelfs als dat niet het geval is. Dit helpt om indringers af te schrikken en je huis veiliger te maken.

Hoe werkt slimme LED-verlichting?

Slimme LED-verlichting werkt door een Wi-Fi-verbinding te gebruiken. Slimme LED-lampen vereisen een bridge of gateway voor connectiviteit, en deze bridge of gateway kan met je thuisrouter worden verbonden. Na het aansluiten van de bridge of gateway op je router, kunnen de slimme LED-lampen worden geconfigureerd en bediend vanaf je smartphone of tablet.Je kunt de slimme LED-lampen programmeren om automatisch in en uit te schakelen of om van kleur en helderheid te veranderen op bepaalde tijden. Je kunt ook de verlichting op afstand bedienen met behulp van de smartphone-app.

Is slimme LED-verlichting duur?

Slimme LED-lampen zijn in eerste instantie duurder dan traditionele verlichting, maar ze zijn op de lange termijn veel goedkoper. Dit komt omdat slimme LED-lampen minder energie verbruiken en langer meegaan dan traditionele lampen. Op de lange termijn zul je veel minder geld uitgeven aan energierekeningen en vervangingen van lampen.

Conclusie

Slimme LED-verlichting is de toekomst van verlichtingssystemen. Deze nieuwe technologie biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele verlichtingssystemen, waaronder energiebesparing, flexibiliteit en extra veiligheid. Terwijl slimme LED-lampen in eerste instantie duurder zijn, zullen ze op de lange termijn veel goedkoper zijn dan traditionele lampen. Als je op zoek bent naar een betere manier om je huis te verlichten, is slimme LED-verlichting de moeite waard om te overwegen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht