Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

6 dingen die je nog niet wist over LED

  • Geplaatst op
  • Door Piet Jan Boers
  • 1
6 dingen die je nog niet wist over LED

LED is de laatste jaren aan een ware opkomst bezig. Mensen worden zich meer en meer bewust van hun eigen stroomverbruik en de impact op het milieu. Een led lamp verbruikt tot 80% minder energie en kan tot wel 25 jaar meegaan. Vanwege het flexibele ontwerp kunnen led’s op allerlei verschillende terreinen worden ingezet en gebruikt. In dit blog kijken we naar zes minder bekende eigenschappen en toepassingen van LED.

Direct aan en uit met één druk op de knop

In tegenstelling tot traditionele verlichting geeft een led lamp direct licht op het moment dat deze stroom ontvangt. Om deze reden worden ze veel gebruikt in het verkeer. Kijk maar naar bijvoorbeeld stoplichten. LED gaat direct aan en uit en je kunt hier zoveel mee schakelen als je lief is. Veelvuldig schakelen heeft namelijk geen negatieve invloed op de levensduur of lichtkwaliteit van de led lamp.
 
 

 Verreweg de meest schone en energiebesparende manier van verlichting is LED."

 

Een belangrijk voordeel voor jou is natuurlijk dat je niet meer hoeft te wachten voordat je spaarlamp voldoende licht geeft. De verlichting in de huiskamer springt direct op volle sterkte met een druk op de knop. Ook hoef je de lamp niet meer zo vaak te vervangen als in vergelijking met een spaarlamp. Gebruik dus vooral LED op plekken in je huis waar je vaak het licht aan- en uitschakelt.

 

 

Bruikbaar onder extreme temperaturen

LED is gemaakt om goed te werken onder zowel koude als warme temperaturen. In tegenstelling tot tl-licht dat in de kou nog wel eens wil haperen. Dit maakt LED uitermate geschikt om bijvoorbeeld je tuin van verlichting te voorzien. Ook is de verlichting in de koelkast of je vriezer van LED voorzien.

LED verlichting is zowel bruikbaar onder warme als koude temperaturen.   Bron: Wikipedia

 

Vermindering van UV-straling met bijna 100%

Een led lamp produceert nauwelijks infraroodlicht en vermindert de UV-emissie bijna tot het nulpunt. Hierdoor is een led lamp erg praktisch voor het belichten van goederen of materialen die gevoelig zijn voor hitte. Musea en kunstgalerijen maken bijvoorbeeld gebruik van LED om hun collectie in goede staat te houden. Daarnaast zul je ook minder last hebben van insecten, aangezien zij juist afkomen op UV-licht.

 


Warme led lampen zorgen voor sfeer in de woon- en slaapkamer.
 

 

 

Flexibel ontwerp

Je kunt led lampen combineren om zo tot allerlei verschillende vormen en samenstellingen te komen. Omdat je iedere individuele lamp kunt dimmen beschik je over een dynamische controle van de lichtverdeling. Goed ontworpen led systemen kunnen hiermee fantastische lichteffecten weergeven en zo als sfeerverlichting werken. Je kunt led lampen aanpassen aan het uur van de dag. Werk je overdag? Dan kies je voor een witte lichtkleur waarbij het makkelijk werkt. Heb je 's avonds liever wat zachter licht? Dan kan je de LED dimmen tot het gewenste niveau.

 

 

Minder verspreiding van je licht

Led licht is ideaal wanneer je een specifieke locatie wilt belichten. Ze zijn ontworpen om hun licht te focussen zonder de hulp van externe reflectoren. Dit maakt ze handig voor bijvoorbeeld een fotoshoot, waar je al het licht op één punt gericht wilt hebben. Om deze reden worden led's ook vaak in zaklampen gebruikt.

 


Een led lamp heeft nauwelijks stroom nodig en werkt al op een paar voltages.
 

 

 

Led’s gebruiken een laag voltage

Een stroomvoorziening met een zeer laag voltage is al genoeg om een led lamp van genoeg stroom te voorzien. Je kunt ze zelfs gebruiken in combinatie met een externe bron van zonne-energie. Dit maakt ze uitermate geschikt voor afgelegen plekken en landelijke gebieden waar weinig of geen stroomvoorzieningen aanwezig zijn. Led licht wordt ook gebruikt voor tuinverlichting op zonne-energie. Je lampen laden overdag op en hebben 's avonds genoeg energie verzameld om je tuin te verlichten.

 

 

De toekomst van LED

Er wordt continu nieuw onderzoek naar buiten gebracht dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de led lamp. Nieuwe ontwikkelingen zorgen ervoor dat led op steeds meer gebieden kan worden toegepast en gebruikt. Er zal de komende jaren meer worden gedaan met kleuren en innovatieve ontwerpen. Ontwerpers van lampen hebben met led's weinig restricties en kunnen dus de creativiteit de vrije loop laten.

                                                     
Wil je kosten besparen en op de lange termijn voordeliger uitzijn? Wil je zuiniger met je energieverbruik omgaan en ook hierop besparen? Stap dan ook over op LED en zie direct verschil!

Innovatie met LED verlichting.
Bron: Homedit

Reacties

  1. O van Hal O van Hal

    wij hebben 9 ledspots WD03 besteld voor in onze veranda het geeft een zacht wit licht , brengt echt sfeer in onze veranda,
    service en contact met 123ledspot.nl prima

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht