Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

GU5.3 LED | MR16 Fitting

Filters

De GU5.3 LED spot is een populaire vorm van verlichting vanwege verschillende redenen. In eerste instantie werkt ze met een veilige spanning van 12 Volt en kan ze aldus zowel binnen als buiten worden gebruikt. Daarnaast spreekt het voor zich dat zowel alle populaire merken deze spots in hun aanbod hebben opgenomen. Dit geldt dus ook voor bijvoorbeeld de zeer populaire Philips LED spots die gebruik kunnen maken van de Philips LED dimtone techniek. Op deze manier beschik je ook meteen over uitstekend dimbare LED spots voorzien van een MR16 fitting. Ben jij hier ook wel in geïnteresseerd? Neem dan snel even een kijkje in ons assortiment hier bij 123ledspots!

Wat kan je verwachten van een GU5.3 LED?

Voor een GU5.3 LED of een MR16 fitting geldt dat ze beschikt over een zogenaamde Bipin voet of steekvoet. Het betreft hier een fitting bestaande uit twee pinnen welke zich op een afstand van 5,3 mm ten opzichte van elkaar bevinden. Voor deze lichtbronnen geldt dat ze er bekend om staan in het bijzonder gebruikt te worden in ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor gebruik buiten de woning. Denk hierbij niet alleen aan de tuin, maar ook aan de plaats die zich bevindt onder de dakrand.

Voor een GU5.3 LED geldt dat ze er bekend om staat geschikt te zijn voor een veilige spanning van 12 Volt. Dit zorgt ervoor dat ze zich bij uitstek leent om gebruikt te worden in vochtige of natte ruimtes. Let wel, je moet er wel rekening mee houden dat je voor een 12V lichtbron gebruik dient te maken van een transformator. Vormt dit voor jou niet meteen een groot probleem? Dan kan de keuze voor dit type lamp in de praktijk al vrij snel zijn gemaakt.

Gebruik van een transformator bij spots met MR16 fitting

Belangrijk om rekening mee te houden is zoals eerder op deze pagina aangehaald dat er gebruik moet worden gemaakt van een zogenaamde transformator wanneer je kiest voor GU. LED spots. Denk er wat dit betreft aan dat je oude halogeen transformator mogelijks niet altijd zal werken in combinatie met GU5.3 LED spots. Dat vanwege het feit dat oude transformators vaak een minimale belasting vereisten die niet aanwezig is bij het gebruik van LED spots.

Indien er geen gebruik wordt gemaakt van een correcte transformator zal je kunnen concluderen dat de verlichting gaat knipperen. Heb je hier verder nog vragen over? Dan helpen de medewerkers van onze deskundige klantenservice je graag verder! Zo doe je jouw aankoop in alle vertrouwen!

Wanneer is een GU5.3 fitting de beste keuze?

Er kan in de praktijk worden geconcludeerd dat mensen zeer vaak kiezen voor een GU5.3 LED spot wanneer dit type fitting in huis is terug te vinden en men de oude lampen graag wenst te vervangen. Bovendien is het zo dat dit type fitting zoals eerder aangehaald ook vaak wordt verkozen wanneer men verlichting wenst te voorzien in eerder vochtige ruimtes. Dit kan zowel in de woning zijn zoals de badkamer en de keuken als buiten in de tuin. Ook wanneer je dus nog niet over verlichting met dit type fitting beschikt kan de keuze voor een GU5.3 LED spot zeker interessant zijn.

Koop jouw GU5.3 LED spot nu hier bij 123ledspots!

Wanneer jij ook op zoek bent naar LED verlichting met een MR16 fitting zal het meteen duidelijk worden dat je deze hier in ons assortiment zonder probleem terug kan vinden. Dit geldt overigens ook voor lampen voorzien van een andere fitting zoals een GU10 LED. Indien je er uiteindelijk voor kiest om deze verlichting hier bij ons te kopen kan je daarbij in ieder geval rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Zo kan je bij een bestelling voor 22:00 vaak rekenen op levering de volgende (werk)dag. Bovendien is het zo dat je bij een bestelling van meer dan 50 euro geen verzendkosten hoeft te betalen. Stuk voor stuk mooie voordelen die het plaatsen van de bestelling voor jouw GU5.3 LED spot hier bij 123ledspots alleen maar nog interessanter maakt!

Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht