Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- geen verzendkosten
2 weken op zicht
0

Verlichting trends 2020

  • Geplaatst op
  • Door Piet Jan Boers
  • 0
Verlichting trends 2020

Het brengen van sfeer in huis met de juiste verlichting is geen gemakkelijke klus. Wij brengen je op de hoogte van de verlichting trends van 2020 en welke bijpassende LED verlichting er voor jouw interieur en exterieur geschikt is.

Begin 2020 is de periode om je huis om te toveren tot het huis waar je altijd al van gedroomd hebt. De vrije tijd die je op dit moment hebt kun je goed gebruiken om klusjes voor in en om het huis te doen. Je kunt bijvoorbeeld eindelijk de verlichting in je woning installeren waar je steeds geen tijd voor had, de muur verven of een kamer volledig opnieuw gaan inrichten. De kast in de woonkamer die opnieuw geverfd moet worden, de spots in de slaapkamer die je steeds wilde veranderen, het kan allemaal. Hieronder lees je een aantal verlichting trends 2020 en welke interieurs hierbij passen!

Verlichting trends per interieurstijl

Wanneer je veranderingen wil maken aan jouw woning, hoor je ook rekening te houden met het interieur waar je al over beschikt. De trends van 2020 hebben te maken met het opnieuw inrichten van een ruimte, dit kan dan te maken hebben met meubels of verlichting. Verlichting is een belangrijk element in een ruimte, het is dus van belang dat je gebruik maakt van bijpassende verlichting. 

Allereerst nemen we een kijkje bij het industriële interieur. Dit type interieur heeft als kenmerken dat er met vrij ruwe en onafgewerkte elementen gewerkt wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan zwart, beton, bakstenen of hout. Een paar grote meubels zien we vaak terugkomen in een industrieel interieur, niet te veel kleine spullen of frutsels. Een gietvloer is een onderdeel dat in veel industriële interieurs terugkomt en is de laatste jaren erg populair geworden. Qua verlichting zijn zwarte hanglampen en zwarte LED inbouwspots zeer toepasselijk bij dit type interieur, zwart is dan ook een kleur die veel terugkomt. 

Heb je een interieur met niet zulke ruwe en onafgewerkte elementen, maar ligt de focus meer op rust en zachtheid? Geen probleem, ook hier kan je het een en ander aan veranderen. Een rustig en zacht interieur werkt dan ook met veel zachtere kleuren. Zachte kleuren die wij  in dit soort interieurs terug zien komen zijn lichtroze, lichtgrijs, wit of creme. Er kan ook gewerkt worden met lichtblauw of lichtgeel, het is maar net waar jouw voorkeur qua kleuren op ligt. Meubels zijn veel minimalistischer en minder aanwezig, een goed bankstel dat er zacht en comfortabel uitziet kan al heel veel doen in dit interieur. Qua verlichting trends zijn witte LED inbouwspots erg populair. Wanneer je voor deze verlichting kiest, behoud je de focus op het zachte interieur en blijft de inrichting neutraal. De spots nemen niet alle aandacht uit de ruimte weg, maar creëren wel extra sfeer door de verlichting die zij meebrengen. Een ander soort interieur dat in deze tijd veel voorkomt is een modern interieur. Kenmerkend voor een modern interieur zijn natuurlijke vormen, zuivere lijnen en minimalistische silhouetten. Materialen en kleuren die in dit interieur naar voren komen zijn bijvoorbeeld gegoten plastic, aluminium en plywood. Veel verschillende smaken komen bijeen in dit type interieur. Vaak worden er unieke meubels gekozen die iets hebben dat ze speciaal maakt, dit kan dan het design of de functionaliteit betreffen. Qua kleuren wordt er in het algemeen gebruik gemaakt van grijs of wit en het interieur heeft een vrij strakke uitstraling. Grijs is een kleur die vaker terugkomt in dit type interieur. Een verlichting trend binnen dit interieur is dan ook aluminium LED inbouwspots. Het interieur zelf maakt al gebruik van deze kleur, waardoor de inbouwspots de ruimte alleen maar verrijken en een toegevoegde waarde geven.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- geen verzendkosten
2 weken op zicht