Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht
0

Hoe lang gaat een LED lamp gemiddeld mee?

  • Geplaatst op
  • Door 123ledspots
  • 0

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kies je bewust voor LED verlichting. Je hebt gehoord over de lange levensduur, de energie-efficiëntie en de kostenbesparing op lange termijn. Maar, hoe lang gaat een LED-lamp nu echt mee? In dit blogartikel duiken we dieper in de levensduur van LED lampen en ontdek je hoe je optimaal kunt profiteren van jouw verlichtingskeuze.

Wat is LED en hoe lang gaat het mee?

LED staat voor 'Light Emitting Diode', een technologie die licht produceert wanneer elektriciteit door een microchip gaat. Deze technologie verschilt aanzienlijk van traditionele gloei- en halogeenlampen, wat resulteert in een veel langere levensduur. Gemiddeld gaat een LED-lamp 25.000 tot 50.000 uur mee. Ter vergelijking: een traditionele gloeilamp heeft een levensduur van ongeveer 1.000 uur, en een halogeenlamp houdt het gemiddeld 3.000 uur vol.

De betekenis van levensduur bij LED lampen

Het is belangrijk te begrijpen dat 'levensduur' bij LED licht iets anders betekent dan je misschien gewend bent. Fabrikanten verwijzen naar de periode tot de lichtopbrengst met 30% is afgenomen, niet naar het moment waarop de lamp helemaal stopt met werken. Dit betekent dat jouw LED-lamp na deze periode nog steeds licht geeft, maar minder helder zal zijn.

Factoren die de levensduur van LED lampen beïnvloeden

Jouw gebruik en de omgeving waarin de LED lamp wordt gebruikt, spelen ook een rol in de levensduur. Een lamp in bijvoorbeeld een inbouwspot armatuur heeft bijvoorbeeld een kortere levensduur dan een lamp in een open armatuur, vanwege de verschillen in warmteafvoer. Te veel warmte kan de levensduur van de lamp aanzienlijk verkorten.

Tips om de levensduur van jouw LED lampen te maximaliseren

  1. Juiste lamp voor de juiste toepassing: Kies LED lampjes die geschikt zijn voor hun toepassing, zoals buitengebruik of gesloten armaturen.
  2. Zorg voor goede ventilatie: Een goede ventilatie rondom de lamp bevordert de warmteafvoer.
  3. Beperk het aan- en uitschakelen: Het vaak aan- en uitschakelen kan de levensduur van LED lampen verkorten.
  4. Kies voor kwaliteit: Investeer in kwalitatieve LED lampen.

Lange termijn voordelen van LED verlichting

Ondanks de hogere aanschafprijs van LED lampen, zijn de besparingen op lange termijn significant. Je bespaart niet alleen op je energierekening, maar ook op vervangingskosten. Het is een investering in de toekomst, zowel voor jouw portemonnee als voor de planeet.

Conclusie: een slimme en duurzame keuze

De volgende keer dat je door je huis loopt en het licht aandoet, bedenk dan dat je met LED verlichting een slimme, duurzame keuze hebt gemaakt. Een keuze die jarenlang comfort en besparingen oplevert.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Vragen? 079 - 711 21 48
Voor 22:00 besteld : Morgen in huis
Boven € 50,- gratis verzending!
2 weken op zicht